Broskvový dort

Recipe by Lucie Tlučhořová
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingredience

  • 5 vajec

  • 5 lžic cukru

  • 5 lžic polohrubé mouky

  • Zavařené broskve

  • 1-2 lžíce rumu

  • 2 zakysané smetany

  • Sáček želatiny

Postup

  • Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, opatrně přidáváme žloutky a prosátou mouku.
  • Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů 20 minut.
  • Vychladnutý piškot pokapeme šťávou z broskví smíchanou s rumem.
  • Potřeme zakysanou smetanou a poklademe nakrájené broskve.
  • Želatinu uvaříme že zbytku šťávy z broskví a vody, případně dosladíme.
  • Zalijeme a necháme uležet v lednici.

Příběh

  • Broskvový dort se zakysanou smetanou a želatinou.