Český toust
30. 4. 2022Český toust
Servings
1
servingsPrep time
20
minutesCooking timeminutes
Rychlovka, která nejen že dobře chutná, ale i hezky vypadá 🙂
Ingredience
máslo 2 lžíce
chleba 1 krajíc
cibule červená 1/4 ks
pažitka 1 hrst
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
šunka 1 plátek
sýr gouda 1 plátek
vejce 3 ks
Postup
- Do menší misky rozklepneme vejce, přidáme sůl a pepř a rozkvedláme.
- Nakrájíme si nadrobno pažitku a cibuli, jelikož pak nebude moc času.
- Rozpálíme pánev na střední teplotu a rozehřejeme v ní máslo. Přilijeme vejce, které se nám v pánvi roztečou do stran a hned do nich dáme dvě půlky krajíce chleba. Dejte je kousek od sebe, aby se Vám pak “toust” lépe překlápěl. Kdo má velký hlad, tak místo dvou půlek použije dva krajíce. Smažíme, dokud nám omeleta zespoda nezačne chytat barvu.
- Omeletu i s chleby opatrně otočíme. Teď se nám začne opékat chleba, takže máme chvilku na dokončení.
- Na jednu půlku chleba dáme sýr, šunku, cibuli a pažitku.
- A začneme balit. Ohněte dva protější okraje omelety na chleba.
- Teď ohněte zbylé protější okraje na chleba.
- Nakonec přiklopte chleba chlebem a máte hotovo. Vypneme plotnu a jdeme hodovat.
- Při podávání rozkrojte toust napůl.