Český toust

30. 4. 2022 Od Marie Tichá
Podpořte recept jeho sdílením:

Český toust

Recipe by Marie Tichá
Servings

1

servings
Prep time

20

minutes
Cooking timeminutes

Rychlovka, která nejen že dobře chutná, ale i hezky vypadá 🙂

Ingredience

  • máslo 2 lžíce

  • chleba 1 krajíc

  • cibule červená 1/4 ks

  • pažitka 1 hrst

  • pepř černý drcený min 1 špetka

  • sůl min 1 špetka

  • šunka 1 plátek

  • sýr gouda 1 plátek

  • vejce 3 ks

Postup

  • Do menší misky rozklepneme vejce, přidáme sůl a pepř a rozkvedláme.
  • Nakrájíme si nadrobno pažitku a cibuli, jelikož pak nebude moc času.
  • Rozpálíme pánev na střední teplotu a rozehřejeme v ní máslo. Přilijeme vejce, které se nám v pánvi roztečou do stran a hned do nich dáme dvě půlky krajíce chleba. Dejte je kousek od sebe, aby se Vám pak “toust” lépe překlápěl. Kdo má velký hlad, tak místo dvou půlek použije dva krajíce. Smažíme, dokud nám omeleta zespoda nezačne chytat barvu.
  • Omeletu i s chleby opatrně otočíme. Teď se nám začne opékat chleba, takže máme chvilku na dokončení.
  • Na jednu půlku chleba dáme sýr, šunku, cibuli a pažitku.
  • A začneme balit. Ohněte dva protější okraje omelety na chleba.
  • Teď ohněte zbylé protější okraje na chleba.
  • Nakonec přiklopte chleba chlebem a máte hotovo. Vypneme plotnu a jdeme hodovat.
  • Při podávání rozkrojte toust napůl.