Frankfurtská polévka s mrkví a opečeným párkem

30. 4. 2022 Od Lucie Tlučhořová
Podpořte recept jeho sdílením:

Frankfurtská polévka s mrkví a opečeným párkem

Recipe by Lucie Tlučhořová
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingredience

  • 1 cibule

  • 2 brambory

  • 2 párky

  • menší mrkev

  • sladká paprika

  • půl smetany na vaření

  • 2 lžíce hladké mouky (dávám celozrnnou)

  • máslo

  • olej

Postup

  • Na drobno nakrájenou cibuli společně s jemně nastrouhanou mrkví orestujeme na másle, přidáme na kostky nakrájené brambory a zaprášíme mletou paprikou.
  • Zalijeme vodou (cca půllitr). Smetanu smícháme s moukou a nalijeme do polévky.
  • Vaříme do změknutí brambor.
  • Mezitím na oleji opečeme nakrájené párky.
  • Nakonec dochutíme, solí, pepřem, případně chilli.
  • Do hotové polévky přidáme párky a můžeme podávat.