Pečené kachní stehno s jablky, červeným zelím a bramborovým knedlíkem

13. 5. 2022 Od Lucie Tlučhořová
Podpořte recept jeho sdílením:

Pečené kachní stehno s jablky, červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Recipe by Lucie Tlučhořová
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingredience

  • 4 kachní stehna

  • 1 jablko

  • Kmín

  • Sůl

  • Pepř

  • Bramborový knedlík

  • Červené kysané zelí

  • Cibule

  • Cukr

Postup

  • Stehna osolíme a opepříme. Nakrájíme jablka na plátky a vložíme pod kůži a do pekáče, přidáme ještě nadrobno nakrájenou cibuli. Na to položíme stehna a ještě posypeme kmínem.
  • Podlijeme vodou a dáme péct zpočátku na 150 stupňů pod pokličkou cca 2-3 hodiny, aby šlo maso dobře od kosti.
  • Nakonec teplotu zvýšíme na 200 stupňů, sundáme poklop a necháme kůrku opéct do zlatova. Červené zelí připravuji na cibulce, dochutím cukrem a solí. Hodně záleží na druhu zelí, někdy nedávám nic.
  • Podáváme s bramborovým knedlíkem.