Vepřová panenka na home-office
1. 3. 2021Vepřová panenka na home-office
Course: Rychlý oběd, Hlavní chodCuisine: Česká, MexickáDifficulty: JednoduchéPočet porcí
1-4
porcíDoba přípravy
15
minutesDoba vaření
15
minutesIngredience
- K naložení:
Vepřová panenka 2ks
Sůl
Worchester
Olej
- Ke smažení a podávání:
Olej
Přílohová zelenina
Chléb
Hořčice
Postup
- Maso si naložíme nejlépe den předem, ale klidně až před smažením. Do nádobky, která jde zavřít a dát do lednice, nakrájíme maso na medailonky, hrubé cca 1-2cm.
Prosolíme, zalejeme Worchestrem a dobře promícháme. Poté zalejeme v nádobce olejem a znovu důkladně promícháme, zavřeme a můžeme uchovat v lednici až 3 dny. - Maso osmahneme na pánvičce na oleji z obou stran, nemělo by se smažit dlouho, aby se nevysušilo.
- Podáváme se zeleninou a s hořčicí.
- Osmahneme vždy jen kolik je třeba, maso může zůstat v lednici naložené i na další dny.
Příběh
- Recept je ideální pro home-office oběd, protože jídlo jerychlé, lehké na žaludek a přiměřeně zdravé. Důležitý je poměr – kolik masa, tolik zeleniny.