Vepřová pečeně v alobalu

23. 6. 2022 Od Lucie Tlučhořová
Podpořte recept jeho sdílením:

Vepřová pečeně v alobalu

Recipe by Lucie Tlučhořová
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingredience

  • Cca 600 g vepřové pečeně

  • Sůl

  • Pepř

  • Koření na pečené masa

  • Kmín

  • Bobkový list

  • Nové koření

  • Hořčice

Postup

  • Maso vcelku omyjeme, osolíme, opepříme, posypeme kořením a potřeme hořčicí.
  • Zabalíme do alobalu a necháme chvilku odležet.
  • Dáme pod poklicí do předehřáté trouby cca na 170 stupňů asi na 40 minut.
  • Poté sundáme alobal, podlijeme vodou, přidáme nové koření a bobkový list.
  • Pečeme ještě asi hodinu a postupně poléváme a můžeme i podlévat, pokud se voda vypaří.
  • Na poslední půl hodinu sundáme poklici.
  • Omáčku jsem zjemnila a zajistila trochou mléka s bramborovým škrobem.
  • Podáváme se zeleninovou rýží.