Vepřová kotleta marinovaná v medvědím česneku s grilovanou zeleninou a bylinkami

4. 5. 2022 Od Lucie Tlučhořová
Podpořte recept jeho sdílením:

Vepřová kotleta marinovaná v medvědím česneku s grilovanou zeleninou a bylinkami

Recipe by Lucie Tlučhořová
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingredience

  • 4 plátky vepřové kotlety

  • Marináda:
  • olej,

  • pesto z medvědího česneku

  • sůl

  • pepř

  • Grilovaná zelenina:
  • mrkev

  • petržel

  • cibule

  • řapíkatý celer

  • žampiony

  • koření na grilovanou zeleninu:
  • kmín

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Maso necháme v marinádě přes noc odležet a grilujeme při pokojové teplotě asi 5 minut z každé strany.
  • Zeleninu a žampiony nakrájíme na plátky, kostky každý jak má rád, promícháme s kořením a olejem.
  • Podlijeme trochou vody nebo vývaru a pečeme na 180 stupňů asi 45 minut (do změknutí). Podáváme třeba s tzatziky nebo jinou omáčkou dle chuti.

Příběh

  • Vepřová kotleta marinovaná v medvědím česneku s grilovánou zeleninou a bylinkami.