
Holandské řízky
23. 4. 2022Holanďáky – Holandské řízky
Počet porcí
4
porceDoba přípravy
40
minutesDoba vaření / pečení
30
minutesHolandské řízky s bramborovou kaší.
Ingredience
mleté maso
sůl
pepř
strouhaná gouda na hrubo
kelímek smetany
vejce
lžíce přepuštěného másla (nemusí být)
Postup
- Směs promíchat a nechat přes noc odležet v lednici,
obalít v trojobalu a usmažit. - Postup v multifunkčním hrnci s horkovzdušnou helmicí:
- Na řízky dejte trochu přepuštěného másla, nastavit 180 stupňů na 15 minut.
- Pak zvednout teplotu na 200 stupňů na dalších 10 minut.
Během pečení dvakrát potřít přepuštěným máslem.
Příběh
- Podávejte s bramborovou kaší.

