Kuřecí vývar se zeleninou a noky

26. 4. 2022 Od Lucie Tlučhořová
Podpořte recept jeho sdílením:

Kuřecí vývar se zeleninou a noky

Recipe by Lucie Tlučhořová
Počet porcí

4

porce
Doba přípravy

15

minutes
Doba vaření / pečení

2

hours 

30

minutes

Kuřecí vývar ze skeletu, křídel a petržele s mraženou zeleninou, masem a noky

Ingredience

  • 2 skelety z kuřete

  • 2 kuřecí křídla

  • 1 větší petržel

  • mražená zelenina (dle chuti)

  • petrželová nať

  • 1 vejce

  • krupice

  • olej

  • máslo

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Do tlakového hrnce dáme omyté skelety, křídla, petržel, část petrželové nati a sůl.
  • Zalijeme studenou vodou a vaříme cca 2 hodiny ( v normálním hrnci cca 4), mezitím si na másle orestujeme zeleninu a připravíme noky z vejce, krupice, oleje a soli.
  • Jakmile bude vývar hotový, scedíme a maso obereme.
  • řidáme orestovanou zeleninu a lžičkou tvoříme noky. Necháme vařit asi 5 minut.
  • Nakonec přidáme maso a nasekanou petrželku. Případně ještě dochutíme solí a pepřem.