Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky a celým vejcem

18. 6. 2022 Od Lucie Tlučhořová
Podpořte recept jeho sdílením:

Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky a celým vejcem

Recipe by Lucie Tlučhořová
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

1

minute

Ingredience

  • Zeleninový vývar cca litr

  • 4 vejce

  • Mrkev

  • Celer

  • Petržel

  • Listy petrželky

  • Listy celeru

  • 2 droždí

  • 1 cibule

  • 3 stroužky česneku

  • 1 vejce

  • Sůl

  • Pepř

  • Mouka hladká

  • Strouhanka

  • Majoránka

  • Olej

  • Máslo

Postup

  • Na másle orestujeme nakrájenou, mrkev, celer a petržel. Po chvíli zalijeme vývarem.
  • Mezitím si připravíme knedlíčky: nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme droždí a vypneme plotýnku.
  • Jakmile je droždí rozpuštěné přidáme mouku, strouhanku, vejce, česnek, sůl, pepř a majoránku.
  • Vše smícháme v hustou směs. Tvoříme knedlíčky nebo dáváme lžičkou do vroucí polévky.
  • Nakonec přidáme vejce a listy petrželky a celeru. Dochutíme solí, pepřem.

Příběh