Linguine s kuřecím masem, zeleninou a sýrem

13. 5. 2022 Od Lucie Tlučhořová
Podpořte recept jeho sdílením:

Linguine s kuřecím masem, zeleninou a sýrem

Recipe by Lucie Tlučhořová
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingredience

  • 1 větší cibule

  • 2 rajčata

  • 2 papriky

  • Řapíkatý celer

  • 4 stroužky česneku

  • Rajčatový protlak

  • Bazalka

  • Oregáno

  • Sůl

  • Pepř

  • Chilli paprička ( nemusí být )

  • Olej

  • 0,5 kg kuřecích prsou

  • 100 g tvrdého sýra ( mám nejraději goudu )

Postup

  • Maso si nakrájíme na malé kostky, osolíme a opepříme. Cibuli, česnek i ostatní zeleninu nakrájíme na malé kostky či plátky.
  • Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso, následně zeleninu a protlak.
  • řidáme bylinky a necháme vařit asi půl hodiny, aby maso bylo hezky měkké a chutě se spojili. Těstoviny vaříme dle návodu.
  • áme do talířů, přidáme směs a nastrouhaný sýr.