Špízy z vepřové panenky s bramborovo-mrkvovým pyré

17. 8. 2022 Od Lucie Tlučhořová
Podpořte recept jeho sdílením:

Špízy z vepřové panenky s bramborovo-mrkvovým pyré

Recipe by Lucie Tlučhořová
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingredience

  • 500g vepřové panenky

  • Sůl

  • Pepř

  • Grilovací koření

  • Bylinky

  • 3 stroužky česneku

  • 2 klobásy

  • 1 větší cibule

  • 1 paprika

  • Několik cherry rajčat

  • Brambory

  • Mrkev

  • Máslo

  • Mléko

Postup

  • Panenku nakrájíme na kostky a naložíme do oleje, grilovacího koření, bylinek a česneku.
  • Necháme nejlépe přes noc odležet, ale není to podmínkou.
  • Cibuli, papriku, rajčata a klobásu nakrájíme tak, aby se nám dobře napichovalo. Střídáme dle libosti.
  • Pečeme prolité vodou na 190 stupňů asi 40 minut a na posledních 20 sundáme poklici.
  • Brambory a mrkev uvaříme do měkka, smícháme s mlékem a máslem.
  • Vyšleháme ručním mixérem a dochutíme solí.