![Holandský řízek z krůtího masa](https://www.sanickou.cz/wp-content/uploads/2021/02/E416695C-8C31-4F82-852D-9235E6C6AE97-scaled.jpeg)
Holandský řízek z krůtího masa
23. 2. 2021500g mleté krůtí maso
150g sýr gouda
vejce a strouhanka na obalení
sůl
petržel
Sýr nastrouháme a smícháme s masem, osolíme. Petrželku nakrájíme a také vmícháme. Vytvoříme kolečka “puky” s tloušťkou asi 1,5 cm. Obalíme 2x ve vejci i ve strouhance (bez mouky). Smažíme z každé strany 5-10 minut. Pokud jsou akorát usmažené, po rozkrojení sýr teče a maso není syrové.
![Mleté maso - kvalitní suroviny pro holandský řízek](https://www.sanickou.cz/wp-content/uploads/2021/02/64D8D626-CAC0-4255-B2AC-9008D854E466-768x1024.jpeg)
![Holandský řízek](https://www.sanickou.cz/wp-content/uploads/2021/02/A135CD5F-3320-42B5-B3F7-96F4F242D68A-768x1024.jpeg)
![Holandský řízek](https://www.sanickou.cz/wp-content/uploads/2021/02/E76EA084-9DA2-4567-887D-7ECC244E4684-768x1024.jpeg)
![Holandský řízek](https://www.sanickou.cz/wp-content/uploads/2021/02/3B851CFD-C448-4606-8CA4-2F297B4B5624-768x1024.jpeg)
Lahodný holandský řízek se sýrem gouda – domácí varianta klasiky z jídelny. Kvalita holandského řízku záleží zejména na kvalitě použitých surovin. Nešetřete na kvalitě krůtího masa ani sýru.
Vypadá to jedle.