Tvarohový perník neboli perník s tvarohem

Perník s tvarohem neboli tvarohový perník

7. 7. 2022 Od it_spravce
Podpořte recept jeho sdílením:

Perník s tvarohem neboli tvarohový perník

Recipe by Pavla Gustinová
Servings

12

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

45

minutes

Ověřený recept na vláčný tvarohový perník – neboli perník s tvarohem. V chuti převažuje typický perník, ale částečně také připomíná dezert známý jako tvarožník. Díky dávce mléka a tvarohu je tvarohový perník vláčný a šťavnatý. Tvarohu není moc, a proto není perník konzistencí tak těžký, jako tvarožník. Tvarohový perník je také možné péct v domácí pekárně.

Ingredience

  • Těsto
  • 1 hrnek mléka

  • 1/2 hrnku oleje (slunečnicový)

  • 1 vejce

  • 1 vanička tvarohu (250g)

  • 1 vanilkový cukr

  • 1 hrnek cukru

  • 2 hrnky polohrubé mouky

  • 1 kypřící prášek do perníku

  • Poleva
  • čokoládová poleva

Postup

  • šechny suroviny smícháme.
  • Nalejeme na plech a pečeme 45 minut na 175 stupňů.
  • případě pečení v domácí pekárně vkládáme suroviny na tvarohový perník v uvedeném pořadí a pečeme na chlebový program Expres.

Příběh

  • Tvarohový perník je jednoduchý dezert na přípravu pro návštěvu – rychlovka.

Věděli jste, že název perník vznikl od slova “pepř” ? V původním receptu byl pepř základem kořenící směsi, spolu s medem. Dnes jsme zvyklí kupovat hotovou směs koření, tu je možné nahradit vlastním výběrem.

Další recepty z kategorie DEZERTY